Pudu - den minsta i världen av rådjur

• Pudu - den minsta i världen av rådjur

Han är som en valp - en fluffig och söt. Också han hålls hemma och han kan få upp på bakbenen. Till skillnad från andra: han har horn och klövar. Och ändå - det är en mycket sällsynt djur. Möt Pudu - världens minsta hjort.

Pudu - den minsta i världen av rådjur

Han bor i ett och samma ställe - i södra Chile, inklusive ön Chiloé. Även om det ibland dessa barn kan hittas i andra områden, i synnerhet berget, på en höjd av 2800 till 4500 meter över havet. Idag deras antal minskar snabbt - Pudu smulor på gränsen till utrotning.

En fällande dom är nödvändigt att göra rovdjur (på grund av den begränsade storleken på Pudu lätt byte - äta dem alla och envar, även hundar och Leopardus) och människor. För det första, på grund av avskogning - den naturliga livsmiljö en miniatyr hjort, och för det andra, på grund av det faktum att det är mycket populärt som husdjur (inte bara det avlägset liknar hund, så även producerar ljud som liknar hundar skällande än inte husdjur!).

Så att de är de verkliga raid, trots att djuret finns med i den internationella Red Book. Levnadskostnader leksaker på den svarta marknaden når flera miljoner rubel, beroende på storlek.

Pudu - den minsta i världen av rådjur

Förresten, om storleken. Pudu är av två slag: södra och norra. Längden av den första kroppen - från 80 till 93 cm över manken - 35-45 cm Horn liten -. 7.10 cm och en vikt av 6, 5 till 13, 5 kg. Northern Pudu ännu mindre. Kroppslängd - från 60 till 74 cm, höjd - 25-45 cm, vikt - 3-6 kg. Horn - 6-9 cm De är raka och knappt kika fram bakom fluffiga ull .. Samtidigt, som det anstår en riktig rådjur, män kasta dem varje år, varefter de växer igen.

Men i allmänhet är Pudu mer som en baby vildsvin än en graciös "Prince skogen" från Disneys "Bambi" - han har en kort hals, öron, nos och ben, men han är ganska välnärda. Men att fly från rovdjur, kan han klättra på sluttande träden. Dessutom kan det dramatiskt ändra riktning, så kör Pudu - en kontinuerlig sicksack. Men han går långsamt, sniffar i luften under en längre tid - det finns inga närliggande rovdjur eller rivaliserande hanar.

I det här fallet är maten mycket selektiv. Och detta är också en av orsakerna till utrotning. Naturligtvis kan han tugga på skott, blad, frön och bark, även komma upp på bakbenen, men ännu viktigare, om nödvändigt, behandla - alger som samlar på stranden. De är mycket användbara på grund av sin långa Pudu kan inte dricka. Men för att festa på alger, ned barnet från bergen på natten, blir ett lätt byte för jägare ligga på lur för honom. Jag önskar att han satt i hans berg och äter bara bladen!

Pudu - den minsta i världen av rådjur

är förmodligen minskande populationen av Pudu och på grund av naturliga orsaker. Trots att könsmognad vid en ålder av rådjur når sex månader, varar den kvinnliga graviditeten nästan sju månader. Efter det visas ljuset, som regel, bara en ung - mindre än ett kilo i vikt och 15 cm i mankhöjd. Det passar lätt i handen, men tre månader senare, är detta knubbig storleken på sina föräldrar, och även hans fläckar försvinner (som andra rådjur Pudu född i päls "fläckig"). Men dessa levande mils lång: i naturen bara cirka 12 år, på zoo - till 15.